Skocz do zawartości

Zgłoszenia na Finał 2018

Polecane posty

Finał PLWS 2018 odbędzie się w dniach 19-21.10.2018 r. nad Kanałem Szymońskim niedaleko Mikołajek. W miniony weekend odbyły się tam zawody, w których brało udział 60 osób. Zwycięzca złowił 12 kg leszczyków, jednak u pozostałych uczestników pojawiały się one rzadziej niż 1 sztuka/zawodnika/4h zawodów. Dominowały płotki i wszędobylskie ukleje, jednak te drugie nie dawały dobrego wyniku. Z wagą 8700 g przegrałem w sektorze z kolegą łowiącym na otworku. Średni wynik, który dawał dobrą lokatę w sektorach to było 5-6,5 kg. Przypomnę, że podczas finału oba otworki będą obsadzone jedną dodatkową drużyną na każdy skraj. Jeśli nie wydarzy się coś czego nie wiem o tej wodzie (a znam ją od prawie 20 lat), będą to najrówniejsze sportowo zawody jakie można sobie wyobrazić. Kanał ma to do siebie, że preferencyjne są dosłownie pierwsze dwa skrajne stanowiska, a dalej szanse na dobry wynik zrównują się w stopniu całkowitym. Bardzo bogaty rybostan Szymonki powinny potwierdzić ostatnie zawody WMLS, które odbędą się tydzień przed Finałem PLWS.

Kanał Szymoński pomieści spokojnie 80 zawodników, jednak aby odbyły się w stopniu komfortowym i jak wyżej wspomniałem sprawiedliwym sportowo, jako organizator zdecydowałem o dopuszczeniu do finału 30 drużyn. Dokładnie tyle pomieści się w jednej ciągłej linii.

Poniżej przedstawiam zestawienie liczby miejsc jakie otrzymują na Finał poszczególne ligi wojewódzkie. Jak w latach poprzednich, wolne miejsca przechodzą na kolejne drużyny w klasyfikacji. Proszę o potwierdzenie drużyn i wpłatę wpisowego (220 zł od osoby) do dnia 9 października. Wyższe o 20 zł niż dotychczas wpisowe wynika z bardzo wysokich kosztów zezwolenia za wędkowanie na wodach dzierżawcy mazurskich kanałów. Opłata startowego stanowi bezpośrednio zgłoszenie uczestnictwa. W tytule należy podać nazwę drużyny oraz województwo. Ewentualne pytania proszę kierować na email. kacper.gorecki@gorek-gliny.pl

Dolnośląskie 3 drużyny

Kujawsko-Pomorskie 3 drużyny

Lubelskie 3 drużyny

Lubuskie 3 drużyny

Łódzkie 3 drużyny

Mazowieckie 2 drużyny

Śląskie 3

Świętokrzyskie 3 drużyny

Warmińsko-Mazurskie 4 drużyny (w tym dzika karta organizatora)

Wielkopolskie 3 drużyny

Wolne miejsca w przypadku braku chętnych z poszczególnych lig zostaną przydzielone 10 października kolejno na podstawi liczebności lig, które w pełni wykorzystały swój limit zgłoszeń. Z tego co wiem nieoficjalnie pojawią się zwolnione miejsca także proszę o cierpliwość.

Dane do przelewu

Górek-Gliny.pl Kacper Górecki

Bank PKO 49 1020 3613 0000 6202 0133 1974

w tytule nazwa drużyny i województwo

Robaki na zawody można zamówić w sklepie jokers24.pl który w piątek dowiezie je na łowisko.