a_krowicki 0 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 Jak najlepiej mrozić jokersa pozostałego po zawodach, czystego w glinie czy inaczej? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Gruner 1 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 Różnie, można i tak i tak. Jak zostanie nam po zawodach 5 litrów gliny z jokiem to nie ma wyjścia trzeba to zamrozić w całości. Jak zostanie w gazecie to wolę zamrozić czystego w woreczkach strunowych np. Kilka razy po odmrożeniu glina stawała się bardzo mokra i za bardzo mi to nie pasowało. Mrożąc czystego joka nie ma ma tego problemu. Najważniejsze jednak jest to, że mrożąc czystego joka możemy go użyć do dowolnej gliny czy zanęty, a jak zamrozimy joka w cięzkiej glinie to już go nie użyjemy na mulistym dnie. Według mnie jak kupować joka specjalnie na zamrożenie to mrozić tylko czystego i bez żadnych rozpraszaczy. Pozdrawiam, Adam Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Machowiak 6 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 (edytowany) Ja mam inny patent. Jezeli zostaje czysty w gazecie, to rozpraszam go minerałem płociowym suchym, przesypuje do woreczka strunowego i wtedy mrożę (bardzo niewiele ok. 150g mineralu na 0,5l dżoka) Jak nie mam minarału to w tych samych proporcjach używam mąki kukurydzianej (drobnomielonej). Natomiast jeżeli zostaje mi już pomieszany z gliną (najczęściej z tą do donęcania) to, podobnie- do woreczka i mrożę. P.S. Rzadko się zdaża, że coś zostaje... No może ze 2 litry gliny. Edytowano Marzec 18, 2015 przez Marek Machowiak Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
A.Stróżyńska 0 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 Jako że wędkuję tylko rekreacyjnie często mroże jokersa i robię to podobnie jak Marek...zastanawiam się czy jest możliwość mrożenia hakówki? Próbował ktoś? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Kochanowski 0 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 Jak masz hakówke w dobrej formie i zadbasz o nią od samego początku to postoi Ci nawet 3-4 tygodnie Do mrożenia czysztego Joka to tak jak większość rozproszony i do strunowego wora. Gliny z jokiem nie mrożę z prostego powodu, po rozmrożeniu konsystencja jest już nie taka jak powinna być. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kacper Górecki 31 Napisano Marzec 18, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 18, 2015 Haczykowa jest za delikatna do mrożenia, ale lepsze to niż ją wyrzucać. Używam mnóstwo mrożonego jokersa i mam w tym spore doświadczenie. Najlepiej mrozić rozproszonego suchą glinką, która w procesie odtajania jokersa pochłania wydzielającą się wilgoć. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cieślicki Jonasz 0 Napisano Marzec 20, 2015 Zgłoś Share Napisano Marzec 20, 2015 Rozproszonego w dużej ilości rozpraszacza w gazecie, przy wyciąganiu z zamrażarki przerzucić na nową gazetę. Rozmrażać w lodówce od późnego wieczora przed rybami. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Swatrak 0 Napisano Kwiecień 1, 2016 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 1, 2016 Długo trzeba rozmrażać takiego jokersa ? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał Polok 0 Napisano Kwiecień 1, 2016 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 1, 2016 Jeden post wczesniej masz odpowiedz. Ja ostatnio zapomnialem wyciągnąć dzien wczesniej i wyciągnąłem rano 3h przed zawodami (to były małe zawody towarzyskie i uznałem że taki mrożony wystarczy - wystarczył :-), przed wyjściem z domu 10 min podgrzewałem go suszarką, plus czas do zawodów i był rozmrożony. Mrożę tak jak pokazywał Górek z użyciem glinki Bum Bum. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Swatrak 0 Napisano Kwiecień 1, 2016 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 1, 2016 Okej dzieki..niestety nie mialem glinki dalem Rozpraszacza Górka. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polecane posty
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.