Dorian Pitera 2 Napisano Wrzesień 7, 2020 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 7, 2020 Dzień dobry,Polska Liga Wędkarstwa Spławikowego (PLWS) powstała z idei zawodów tworzonych przez zawodników dla zawodników. PLWS nie ma zewnętrznych środków finansowych. Każde województwo które organizuje eliminację jest małą indywidualną ligą umożliwiającą wystawienia drużyn do finału. Eliminacje, a co za tym idzie finał nie jest "FIRMA CUP" która zarabia, promuje się, może inwestować lub stracić na tym przedsięwzięciu. Dlatego też, finał PLWSa jest płatny (jedzenie, sędziowie, puchary, toalety, sędziowie, wagowi, nagrody) W 2020r. odbyły się eliminację w 6 województwach Dolnośląskie - 20 drużyn Lubelskie - 12 drużyn Lubuskie - 22 drużyny Łódzkie - 13 drużyn Śląskie - 22 drużyny Świętokrzyskie - 16 drużyn W finale przewidzianych jest 36 drużyn:ILOŚĆ DRUŻYN W FINALE Dolnośląskie - 7 Lubelskie - 4 Lubuskie - 8 Łódzkie - 4 Śląskie - 8 Świętokrzyskie - 5 Finał: Wrocław Kanał Karłowice 16-18.10.2020r. Ze względu na sytuację na świecie (COVID-19) finał może być w każdej chwili odwołany. Kolejne informacje dot. finału będą podawane w KOMUNIKATACH. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad1996 2 Napisano Wrzesień 9, 2020 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 9, 2020 Mapka rozgrywania zawodów - gdyby ktoś nie wiedział jak dojechać lub gdzie trenować :). Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorian Pitera 2 Napisano Wrzesień 14, 2020 Autor Zgłoś Share Napisano Wrzesień 14, 2020 Sprawy organizacyjne: Dolnośląskie - zakończona. Lubelskie - zakończona Lubuskie - zakończona Łódzkie - 20.09 ostatnia tura. Śląskie - zakończona Świętokrzyskie - 26.09 ostatnia tura Proszę koordynatorów o przesłanie nazw drużyn i zawodników zakwalifikowanych do finału. Opłata za start - 300pkt od osoby (600 pkt drużyna) Płatne do 7.10.2020 za pośrednictwem koordynatorów województw. Startowe stanowi bezpośrednio zgłoszenie uczestnictwa. Ewentualne pytania proszę kierować na email dorian.pitera@gmail.com Przewidywane orientacyjne nagrody dla pierwszej trójki. I 4000 II 3000 III 2000 + nagrody IV-X Wszystkie w formie got. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacek Denkiewicz 13 Napisano Wrzesień 15, 2020 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 15, 2020 Zważywszy że pierwsza koncepcja z przed kilku lat,której też po części miałem udział promująca tanią i powszechną ligę upadła (zanim się rozkręciła). Dodając do tego ,że sponsorzy są dalecy od jakiegokolwiek sponsorowania PLWS -startowe 600 pkt .moim zdaniem jest to minimalna kwota która daje szansę na samofinansowanie się finału.Patrząc pod kontem innych komercyjnych zawodów gdzie startowe to 150 pkt.za dzień,oczywiście pod szyldem reklamowym i towar wydawany po kosztach hurtowych ,a i tak z zarobkiem to finał PLWS powinien kosztować 150 pkt za dzień za osobę. Mnożąc to przez trzy dni obowiązkowe , które organizator społecznie nie reklamując żadnej firmy ani na tym nie zarabiając przesiedzi na łowisku (cztery dni bo w czwartek już tam będą)to wychodzi 450 od osoby co daje 900 pkt od drużyny i to na obecne czasy daje powodzenie finału bez spinania się i obawy że się impreza nie zamknie w kosztach. Przy kwocie 600 pkt.Dorian szacun ,ale będziesz musiał przeprowadzić dużo negocjacji i spiąć się na wyżyny, aby się zamknąć w tej kwocie i to wszystko w formie got. Wiem i czuję to,co spadnie na mnie po takim tekście,ale Panie i Panowie siedem lat temu startowe w komercjach już wynosiło 100-120 pkt.a średnia płaca w firmach na godz.wynosiła max 10-12zł.Teraz to 18 zł ma u mnie ten co sprząta i się uczy nie wspomnę o fachowcach i oczywiście 500 na każde dziecko.Niestety chcemy walczyć o jak najlepsze nagrody trzeba na to się zrzucić . Ja w przyszłym roku w lubuskim podnoszę startowe na 800 pkt.i w takim układzie pierwszy raz przez te wszystkie lata nie dołożę do ligi .Różnie bywało ,ale z własnej kieszeni wykładałem od 300 -600pkt. Mogę to dalej robić nie jest to dla mnie jakieś wielkie obciążenie finansowe w stosunku rocznym !!! ale.......czemu miałbym to uczynić??? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorian Pitera 2 Napisano Październik 8, 2020 Autor Zgłoś Share Napisano Październik 8, 2020 W związku z aktualną sytuacji w kraju związana z PANDEMIĄ chciałem poinformować że FINAŁ na dzień dzisiejszy nie jest zagrożony. W weekend pojawią się pierwsze informacje organizacyjne. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorian Pitera 2 Napisano Październik 9, 2020 Autor Zgłoś Share Napisano Październik 9, 2020 W związku z wieloma pytaniami chciałbym poinformować, że ostateczna decyzja o ewentualnym przeniesieniu zawodów ze względu na stan wody będzie podjęta najpóźniej we wtorek. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
TOMEK 14 Napisano Październik 12, 2020 Zgłoś Share Napisano Październik 12, 2020 Witam. Mam pytanko,czy chcąc przyjechać na wcześniejszy trening można na legalu przejechać przez wał i dojechać autem do miejsca rozgrywania zawodów? A może ktoś z miejscowych pochwalił by się coś odnośnie łowiska finałowego :-) darekbarański zareagowało na to 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
darekbarański 0 Napisano Październik 13, 2020 Zgłoś Share Napisano Październik 13, 2020 Panowie! Gdzie śpicie? Jakiś namiar na sprawdzony wędkarsko nocleg? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
TOMEK 14 Napisano Październik 13, 2020 Zgłoś Share Napisano Październik 13, 2020 Hostel55 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
TOMEK 14 Napisano Październik 13, 2020 Zgłoś Share Napisano Październik 13, 2020 Może nie sprawdzony ,ale blisko :-) Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
darekbarański 0 Napisano Październik 13, 2020 Zgłoś Share Napisano Październik 13, 2020 No to się widzimy Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polecane posty